top of page
3CD5DA3B-02A4-49AF-8673-CDBC97C04B93_1_201_a_edited_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Ellen Houben (48 jaar) en woon samen met mijn man, zoon en hond in Empel, een stadsdeel van de gemeente 's-Hertogenbosch. Ik werk vanuit mijn atelier aan huis. Hier ontwerp en maak ik sieraden in goud en zilver. Al dan niet in combinatie met edelstenen en/of parels. 


Carrièreswitch

In 2017 besloot ik om mijn carrière in communicatie en marketing (deels) vaarwel te zeggen en mij op te scholen tot goudsmid. Ik wilde niet tot mijn pensioen achter de computer zitten, maar met mijn handen creatief bezig zijn. Iets moois maken waar niet alleen ik, maar ook andere mensen blij van worden. 


Ambacht

Goudsmeden is een ambacht. Alle sieraden worden met de handgemaakt. Met hand en hart zeg ik er dan graag bij! Het ambacht van goudsmeden past echt bij mij. Ik vind het heerlijk om achter de werkbank op te gaan in secuur en nauwkeurig werken. Het is ook een vak waarin je jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen, zowel qua technieken om mee te werken als op creatief vlak. 

Opleiding en diabeteszorg

De eerste twee jaar heb ik de branche-erkende opleiding goudsmeden in Schoonhoven gecombineerd met een baan als marketingcommunicatie adviseur. Tot onze zoon in mei 2019 (toen 7 jaar) helaas de diagnose diabetes type 1 kreeg. Onze wereld stond op zijn kop en ik ben gestopt met werken om de diabeteszorg op me te kunnen nemen. Gelukkig kon ik mijn opleiding verder voortzetten. Inmiddels heb ik deze succesvol afgerond en ben ik gediplomeerd goudsmid.

Atelier aan huis

In januari 2021 ben ik gestart als zelfstandig goudsmid. Ik werk vanuit mijn atelier aan huis. Hier kan ik ongestoord werken en ontvang ik klanten op afspraak. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik van goudsmeden mijn beroep heb kunnen maken. Ik doe iets waar ikzelf blij van word en uiteindelijk ook iemand anders gelukkig mee maak. Hoe mooi is dat!

Over mij: Over ons
Over mij: Pro Gallery
bottom of page